Tillbehör istället för potatis, ris, pasta
Favoriten här hemma är stekt vitkål, du hyvlar vitkålen med osthyvel eller i matberedaren, pressa en vitlök och blanda i och stek. Vill du ha det extra gott så släng i lite oyster sauce, super gott! Stekt vitkål kan du ha till det mesta, vi har ätit det till köttfärssås, korvstroganoff, kyckling, biffar mm.

Nåt annat som funkar bra är zucchinipasta. Du hyvlar zucchinin på längden med en osthyvel, så att det blir remsor som bandpasta. Lägg i dom i kokande vatten med lite salt i någon minut. Sist åt vi en god kyckling-gryta med zucchinipasta till, riktigt gott!

Fler tillbehör som funkar bra är:
- Coleslaw
- Blomkålsmos
- Sallader av olika slag
- Blomkålsris (tyvärr luktar hela huset fis när man lagar detta, så jag drar mig för att laga detta igen.. Ha ha!)
- stekt grönsparris med flingsalt
- stekat gröna bönor med rödlök och pressad vitlök
- wookgrönsaker
- stekt päron/äpple och rödlök
Grönsaker i alla dess former såklart, ni har säkert många egna bra ideer och tips därute.
Idag har jag tränat innebandy, så idag blev det kollisar i form av pasta i min mage. Vill man äta kolhydrater ibland är det bra att passa på att göra det dagar man tränar.

Kommentarer
Trackback